Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Τευχος 7:Ο κουρσαρος



Η γνωριμια του Λοχαγου Μαρκ με εναν ακομα πατριωτη..με εναν ακομα φιλο του...

Ο λοχαγος Μαρκ βγαινει για περιπολια στην περιοχη γυρω απο το φρουριο Ονταριο γιατι μια μεγαλη δυναμη Αγγλων εκανε την εμφανιση της στην περιοχη.Στην περιπολια του βλεπει τις θηριοδιες των Αγγλων αφου απο οπου περνουν αφηνουν πισω τους καμενη γη!Πηγαινωντας λοιπον στην πολη Μπαροου,ο Μαρκ μαθαινει οτι ο κυβερνητης  Σερ Ροντερικ με το παρατσουκλι "το καταραμενο μουστακι" εχει κανει κολαση την ζωη των κατοικων.



Σε μια ταβερνα ο Μαρκ πεφτει επανω στον καυγα ενος Αγγλου λοχια με εναν περιεργο τυπο,που στο ενα χερι του εχει αντι για δαχτυλα εναν γαντζο!!!Μετα απο εναν καυγα των δυο αντρων με μια αγγλικη περιπολο,ο Αγγλος λοχιας βρισκεται δεμενος στην φαλαγγα με ενα μυνημα προς τον κυβερνητη!

Ο λοχαγος Μαρκ μαζι με τον Γαντζο κατευθυνονται εξω απο την πολη που συναντουν τον Μιστερ Μπλουφ και τον Θλιμμενο Μπουφο.Εκει ο Γαντζος τους λεει πως ο κυβερνητης κραταει αιχμαλωτο "τον πριγκηπα"!! χωρις να τους εξηγει περισσοτερα.Καταστρωνουν λοιπον ενα σχεδιο να επιτεθουν στην πολη,ο Μαρκ να κοψει τα μουστακια του κυβερνητη οπως αλλωστε ειχε υποσχεθει αλλα να ελευθερωσουν και αυτον τον "πριγκηπα"!



Και ετσι και εγινε!Μετα απο ενα πονηρο σχεδιο,ο Μαρκ κανει πραξη την υποσχεση του!Ξυρισε τον Αγγλο κυβερνητη.Η αποστολη ομως δεν στεφτηκε με απολυτη επιτυχια αφου ο Γαντζος οσο και να προσπαθησε,δεν καταφερε να ανοιξει τις κλειδαριες και να ελευθερωσει τον "πριγκηπα".



Πρεπει λοιπον να καταστρωσουν ενα αλλο σχεδιο!Και εδω αναλαμβανει δραση ο Θλιμμενος Μπουφος ο τρισεγγονος μαγου!Ντυμενος σαν ινδιανος μαγος παει στον κυβερνητη και του λεει οτι μπορει να του κανει το μουστακι να φυτρωσει παλι,αλλα του λεει επισης πως θα πρεπει να στειλει καπου αλλου κατι σημαντικο που εχει στη κατοχη του αλλιως θα το χασει!Ετσι ο Σερ Ροντερικ φοβουμενος μια καινουρια επιθεση βαζει τον "πριγκηπα" σε μια αμαξα να τον στειλει σε σιγουρο μερος.



Αυτο ομως ειναι παιχνιδακι για τους λυκους του Ονταριο και χωρις να δυσκολευτουν πετυχαινουν την αποστολη τους:ο "πριγκηπας" ειναι στα χερια τους!Και προς μεγαλη εκπληξη του Μαρκ,βλεπει οτι ο "πριγκηπας" δεν ηταν τιποτε αλλο παρα ενα σεντουκι γεματο θυσαυρους!!!Τι πιο πολυτιμο δωρο για τον αγωνα της ανεξαρτησιας!



Ο Αγγλος κυβερνητης ομως δεν θα το αφησει ετσι.Συγκενρωνει ολη την φρουρα του και παει προς το φρουριο Ονταριο να επιτεθει στους επαναστατες και να παρει πισω τον θυσαυρο.Υπολογιζει ομως λαθος ο Σερ Ροντερικ!Οι λυκοι του Ονταριο με αρχηγο τους τον λοχαγο Μαρκ,δεν ειναι ευκολος αντιπαλος.


Ετσι λοιπον αλλη μια μαχη ειχε αισιο τελος για τους ηρωες μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου