Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Τευχος 8:Το βιολι και ο παπαγαλος


Ενας αγνωστος φτανει στο χωριο που ζει ο Ομπραξ με τους φιλους του τους Ινδιανους.Ενας παραξενος τυπος που κουβαλαει μαζι του ενα βιολι και εναν...παπαγαλο!Ο αγνωστος αυτος τους λεει οτι ειναι ενας πλανοδιος που παιζει μουσικη.Ο φαγανας με τον βαρωνο λοιπον αποφασιζουν να πανε στην πολη να ακουσουν αυτο τον παραξενο μουσικο.

Καποιος ομως στηνει ενεδρα και πυροβολει τον ατυχο μουσικο και του κλεβει το βιολι.Οι δυο φιλοι μας ειδοποιουν τον Ομπραξ για να λυσουν αυτο το μυστηριο.Ανακαλυπτουν οτι ο παπαγαλος ξερει ποιος ειναι ο δολοφονος αφου μπορει και μιλαει.
Προς εκπληξη τους ομως ενας αλλος παραξενος αγνωστος,ενας Κοζακος καταφερνει και κλεβει τον παπαγαλο!Ο Ομπραξ λοιπον πιστευει οτι αυτος ειναι ο δολοφονος του βιολιστη και οτι εκλεψε τον παπαγαλο για να μην τον προδωσει.

Ο Ομπραξ λοιπον αρχιζει το κυνηγητο και τα ιχνη τον οδηγουν στο Μεξικο.Εκει μετα απο μια συντομη μαχη με μια συμμορια καταφερνει τελικα και ανακαλυπτει τον Κοζακο!

Προς μεγαλη του εκπληξη ομως ο Ομπραξ μαθαινει οτι ο πραγματικος δολοφονος του βιολιστη ειναι ενας μεξικανος συμμοριτης ο Δον Ραμον Μπεν Αβιντες,ο οποιος εκλεψε το βιολι γιατι στην θηκη του υπαρχουν σημαντικα εγγραφα του τσαρου της Ρωσιας προς τον Αμερικανο προεδρο!Και πρεπει παση θυσια να τα παρουν πισω!

Ο Ομπραξ τελικα καταφερνει και ανακαλυπτει τον Δον Ραμον,ο οποιος του λεει ολη την αληθεια σχετικα με τα εγγραφα.Ηθελε να τα πουλησει στους εχθρους των Αμερικανων.

Ο Ομπραξ δινει καταφερνει να βγαλει εκτος μαχης τον Δον Ραμον αλλα η συμμορια του που ειναι πιστη στον αρχηγο της κανει την ζωη του Ομπραξ δυσκολη.Τελικα και με την βοηθεια των φιλων του αλλα και του Κοζακου,οΟμπραξ καταφερνει και διαλυει την συμμορια και οδηγει τον Δον Ραμον ενωποιον της δικαιοσυνης!