Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Τευχος 4:Η δικαιοσυνη λαμπει!


Αλλη μια περιπετεια με τον Ομπραξ ξεκιναει!
Ο φιλος του Ομπραξ,Φαγανας μετα απο μια μεγαλη νυχτα σε ενα σαλλουν της περιοχης μεθαει και μπλεκεται σε μια πολυ περιεργη υποθεση.

Πεφτει πανω σε μια ληστεια τραπεζας και ενω οι κλεφτες το σκανε,το εξαγριωμενο πληθος πιανει τον φαγανα για κλεφτη!Και ενω θελουν να τον κρεμασουν,ο Βαρωνος που εχει δει ολη την κατασταση τρεχει να ειδοποιησει τον Ομπραξ.


 Ο Ομπραξ λοιπον καταφερνει να γλυτωση τον Φαγανα απο την κρεμαλα οχι ομως και απο τον δικαστη της περιοχης.Ετσι λοιπον ξεκιναει μια δικη με κατηγορουμενο τον Φαγανα και ενα πληθος να θελει να κρεμασει τον ενοχο(μιας και πιστευουν πως αυτος ειναι ο κλεφτης.


Ο Ομπραξ ομως δεν θα αφησει ετσι τον φιλο του.Αφου μεταμφιεζεται σε δικαστη,κρινει ενοχο τον φαγανα και τον κλεινει φυλακη για να τον γλυτωσει απο το πληθος.Ο Ομπραξ ξεκιναει αμεσως να ψαξει την αληθεια.Στην  κατευθυνση που ειχαν παρει οι ληστες εκεινο το βραδυ ο ηρωας μας φτανει σε μια πολη.Εκει λοιπον καταφερνει και ανακαλυπτει εναν απο τους ληστες και τον συλλαμβανει.


Ντυμενος σαν γιατρος ο Ομπραξ,καταφερνει να του αποσπασει πολυτιμες πληροφοριες,και σε λιγη ωρα εχει στα χερια του ενα ακομα μελος της συμμοριας.

Την ωρα ομως που τον οδηγει στην φυλακη,πεφτουν πανω στους ινδιανους της περιοχης.Εκει ο Ομπραξ με συμμαχο τον κλεφτη δινουν την μαχη τους εναντιων των Ινδιανων.

Ενω ο κλεφτης πεφτει νεκρος απο τα βελη τους,ο Ομπραξ καταφερνει να ακινητοποιησει εναν ινδιανο και να παρει την θεση του!Ετσι μεταμφιεσμενος λοιπον κατευθυνεται προς το χωριο των ινδιανων,γιατι εκει υπαρχει ενας ακομα απο την συμμορια που κατα πασα πιθανοτητα ειναι και ο αρχηγος της.Ετσι ο Ομπραξ προσπαθει να τον απελευθερωσει.Δεν τα καταφερνει ομως.Το μονο που καταφερε ηταν να του πει ο αρχηγος που ειχε την λεια απο την ληστεια στην τραπεζα.


Ετσι λοιπον,μαζι με τα χρηματα ο Ομπραξ γυριζει στον σεριφη και αφου του τα παραδιδει,του λεει οτι θα πρεπει να αφησει ελευθερο τον Φαγανα.Αυτο ομως μονο ο δικαστης μπορει να το κανει.Ο Ομπραξ ομως κατι ειχε καταλαβει και με ενα τεχνασμα ξεσκεπασε τον εγκεφαλο της ληστειας και αυτον που ειχε προσλαβει τους ληστες:Τον δικαστη!!


Ετσι λοιπον ο Φαγανας κρινεται αθωος και την θεση του στην φυλακη την παιρνει ο πραγματικος ενοχος:Ο δικαστης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου