Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013

Μικρος Ιπποτης


Ο Μικρός Ιππότης, ειναι εβδομαδιαίο εικονογραφημένο περιοδικό της "ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε." του Στέλιου Ανεμοδουρά και κυκλοφορούσε ως μικρού σχήματος περιοδικό 52 σελίδων, με εικονογράφηση 4 σελίδες έγχρωμες - 4 σελίδες ασπρόμαυρες. Το πρώτο τεύχος του κυκλοφόρησε την Τρίτη, 3 Ιουνίου 1986.Σχετικά με το περιεχόμενο, αυτό χωρίζεται ουσιαστικά σε 2 κύκλους ανάλογα με τον ήρωα.
 Έτσι, στον πρώτο κύκλο (τεύχη 1-159) κεντρικός ήρωας είναι ο Κάπταιν Μικι , λοχαγός των Ρέηντζερς της Νεβάδας, πάντα πιστός στο καθήκον του.Ο πρωταγωνιστής ειναι ενα από τα πρώτα δημιουργήματα των Ιταλών καλλιτεχνών Esse G. Esse υπεύθυνων και για τους χαρακτηρες του Μπλεκ και του λοχαγου Μάρκ.
Ο λόγος για τον Κάπταιν Μίκυ ένα ανήλικο ραιντζέρ της Νεβάδα που παρέα με τους Τσικουδιά και Αφαίμαξη γυρίζουν το Γουέστ επιβάλλοντας το Νόμο.Στη συνέχεια, ακολουθεί ο δεύτερος κύκλος(τεύχη 159-224) κάνει την εμφάνισή του ένας νέος ήρωας, ο Ελληνοαμερικανός Ρέηντζερ Ρινγκο Τελλερ.


Ο Ρίνγκο, ένα παιδί - θαύμα, γεμάτο ανδρεία & τόλμη, έγινε Ρέηντζερ σε πολύ μικρή ηλικία. Πιστοί φίλοι & βοηθοί του Ρίνγκο στις περιπέτειες του είναι οι εξής:


 ο Κινέζος ΤΣΙΝ-ΛΑΟ, που κάποτε ο Ρίνγκο του έσωσε την ζωή, ο απίθανος ΦΡΑΝΚ ΜΠΕΛΕΒΑΝ ή "Μουστάκιας"- πρώην μικροαπατεώνας που ο Ρίνγκο έβαλε στον σωστό δρόμο & έτσι έγινε Ρέηντζερ - & ο Ινδιάνος ΟΚΙΧΟΥΑ που έγινε αδελφοποιητός του Ρίνγκο, σμίγοντας το αίμα του με το αυτό του Ρίνγκο, σύμφωνα με τα ινδιάνικα έθιμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου