Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

Μπλεκ - Ο ξανθος ΓιγαςΑμερική 18ος αιώνας. Οι πατριώτες μάχονται για την ανεξαρτησία, και την απεξάρτηση από τους Άγγλους δυνάστες.
 Ο «ξανθός γίγαντας», αναλαμβάνει να οργανώσει τους «επαναστάτες» και να τους οδηγήσει στον δίκαιο αγώνα.
 Είναι η μορφή του Μπλέκ, αυτή που γίνεται σύντομα μύθος, τρομοκρατώντας παράλληλα τους κατακτητές.
 Το όπλο στον ώμο, γούνινο γιλέκο και σκουφάκι, υψηλό ανάστημα, σίγουρα βήματα, ξέρει να απονέμει δικαιοσύνη και οι πάντες του το αναγνωρίζουν.

Δίκαιος, αλτρουιστής, γενναίος, μεγαλόκαρδος ακόμη και με τους εχθρούς του, εξαντλεί την αυστηρότητα του μόνον στους προδότες. Και οι δημιουργοί του, φρόντισαν να του στείλουν πολλούς από αυτούς στο δρόμο του!!
 Ένας γεροδεμένος πατριώτης λοιπόν, αρχηγός μιας ομάδας κυνηγών, που δεν διστάζει να θέτει την ίδια του την ζωή σε κίνδυνο, προκειμένου να διώξει τον Αγγλικό «ζυγό». Η ελευθερία απαιτεί θυσίες και ο Μπλέκ το γνωρίζει καλά.
 Δεν δελεάζεται από χρήματα και μεγαλεία. Η δόξα δεν είναι μέσα σε αυτά που διεκδικεί.


Οι λίγες στιγμές χαλάρωσης, θα τον βρουν να απολαμβάνει τις αστείες καταστάσεις που δημιουργούν οι δυο φίλοι του. Ενίοτε συμμετέχει στις πλάκες τους, και δεν περιορίζεται στον ρόλο του θεατή! Ο καθηγητής Μυστήριος και ο θετός γιος του Ρόντυ, τον ακολουθούν παντού, προσφέροντας του πολύτιμη βοήθεια.

 Είναι μια «γερή» φιλία, και για τέτοιες αξίες ο Μπλέκ θα μπλέξει σε δύσκολες καταστάσεις προκειμένου να τους βοηθήσει.
 Ο πειρατής Γάντζος με το πλοίο του και ο δικηγόρος Κόννολυ, είναι αυτοί που συναντάμε πιο συχνά σαν σύμμαχοι του.
 Από την άλλη, οι εχθροί είναι πιο πολλοί. Θα αντιμετωπίσει λευκούς ινδιάνους, κάθε λογής θηρία, καιροσκόπους, μπόλικους Άγγλους, πειρατές, δουλεμπόρους, ενώ θα γίνει στόχος και για καταδότες αρκετές φορές.Περισσοτερες πληροφοριες για την εκδοση του Μπλεκ στην Ελλαδα δειτε στο αφιερωμα του comics-memories εδω2 σχόλια:

 1. Συγχαρητήρια φίλε.Εξαιρετικά τα αφιερώματα...Φτιάχνεις κάτι που θα πρέπει να το διατηρήσουμε κάτι διαχρονικό...Είδα τα περισσότερα αφιερώματα σου για αρκετούς θρυλικούς χαρακτήρες που μας στιγμάτισαν.και πάλι μπράβο
  Παρακάτω σου παραθέτω τη σδική μας στήλη στο blog.Αν και τώρα ξεκίνησε δεν έχει γεμίσει...Μπορείς να διαβάσεις το πρώτο μας σύντομο άρθρο στην στήλη των comics!
  http://modernwriters.wordpress.com/category/general/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Διαβάστε για την επιτυχημένη σειρά comics Star Wars: Knights of the Old Republic στο νέο άρθρο του Rafiki!
  http://modernwriters.wordpress.com/category/old/

  ΑπάντησηΔιαγραφή