Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Ιστοριες του Λουκυ Λουκ

Τευχος Νο 3:ΝΤΑΛΤΟΝ ΣΙΤΥ



Ο "πιο τρομερός κακούργος" ο Τζόε Ντάλτον, συγκινείται και πάλι όπως ακριβώς όταν έκλεψε την πρώτη του αγελάδα. Εχει επιτέλους την δική του πόλη, με τράπεζες, σαλούν, εστιατόρια και ξενοδοχεία που διαθέτουν ακόμα και από αυτά τα μαραφέτια που βοηθάνε να το σκάσει κάποιος από τη φυλακή. Ο Λούκυ Λουκ σαν πρώτος φιλοξενούμενος της Ντάλτον Σίτυ, συνδράμει με τους ιδιοκτήτες της για να ξαναζωντανέψει η πόλη με τη βοήθεια των απανταχού ντεσπεράντος της Αγριας Δύσης. Αλλά εσείς ξέρετε ότι τελικά "πίσω έχει ο Ραν-Ταν-Πλαν την ουρά"... 'Η όχι ;



Τευχος Νο 21:ΜΠΙΛΥ Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ


Τα παιδιά είναι και θα είναι πάντα παιδιά. Στην Αγρια Δύση όμως τα κακομαθημένα παιδιά είχαν πολλές ευκαιρίες να καλλιεργήσουν την κλίση τους, συνήθως παρέα με ένα εξάσφαιρο Κόλτ. Ο Μπίλλυ ο Τρομερός σαν παιδί, απαιτούσε τα πάντα και όλα. Κόκκινες καραμέλες, σοκολάτες, γλυκά και γινόταν έξαλλος από κακία όταν κάποιος δεν έκανε τα κέφια του. Οι κάτοικοι του Φορτ Γουίκλινγκ, τον είχαν σαν παιδί τους, μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε ο περισσότερο κακός ντεσπεράντο Λούκυ Λουκ. Τελικά, αληθεύει ότι για να ξεπεράσεις τους φόβους σου πρέπει να τους αντιμετωπίσεις κατάματα ; Διαβάζοντας τη ιστορία αυτή θα βρούμε την απάντηση. Αρκεί να μην είμαστε "παλιοχαρακτήρες". Είναι ζήτημα αρχών, όπως ακριβώς το να θυσιάζει κάποιος κάτι προσωπικό για την πρόοδο και το κοινό καλό.


Τευχος 34:ΤΟ 20ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΠΠΙΚΟΥ



Δεν υπάρχει κανένα παράδοξο στο γεγονός, ότι ένα άλογο θα προτιμούσε να καταταχτεί στο ιππικό, μη αντέχοντας με τίποτα το πεζικό όπως επίσης και στο γεγονός ότι στις γυναίκες αρέσει να είναι κοκέτες  και να τις χαιδεύουν. Σε αντίθεση με τα παραπάνω, είναι αρκετά παράξενο οι ινδιάνοι να πολεμούν με καραμπίνες και μάλιστα όταν έχουν καπνίσει την πίπα της ειρήνης με τα χλωμά πρόσωπα. Ο Λούκυ Λουκ δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τους Τσεγιέν αλλά και μια πραγματικά αυστηρή στρατιωτική πειθαρχία του διοικητή του Φορτ - Τσεγιέν που αρκετές φορές αγγίζει τα όρια του παράλογου. Είναι και μερικοί βέβαια που ακόμα και αν ο κόσμος καίγεται, αυτοί... τα καπέλα τους. Ευτυχώς που μερικοί γιοί γίνονται άντρες την κατάλληλη στιγμή και συνήθως, όταν το απαιτούν οι περιστάσεις. Μην πάει το μυαλό σας αλλού, ο Λουκυ Λουκ παραμένει πάντα ένας φτωχός και μόνος καουμπόι που το λέει η καρδιά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου